HomeBegeleiding

Begeleiding

Begeleiding op maat.

Curriculumontwikkeling is meer dan een tool. Graag kijken we samen hoe de beste begeleiding kunnen bieden, passend bij jullie situatie.

Allereerst bieden we standaard een uitgebreide onboarding, zodat je als team goed aan de slag kunt.  Daarnaast bieden we een tweedaagse curriculumontwerp, waarbinnen we een deel van het curriculum (her)ontwerpen. Tot slot bieden we hands-on begeleiding, variërend van meedenken op afstand tot een uitgebreide hands-on begeleiding bij het (her)ontwerp proces. Hieronder lees je meer.

Onboarding

Nadere kennismaking

We plannen een afspraak, leren jullie praktijk kennen en bespreken de wensen.

Documenten en inrichting

Op basis van onze kennismaking en relevante documenten richten wij jullie omgeving in.

Vervolgafspraak en check

Tijdens de geplande vervolgafspraak checken we samen of alles goed is klaargezete.

Teamtraining

We verzorgen een teambrede training, waarin we het team leren werken met Curriculum Playground.

Vervolg

Hierna hebben we regelmatig contact om samen
te kijken of alles gaat zoals gehoopt en te helpen waar nodig.

Tweedaagse curriculumontwerp

Ook inhoudelijke ondersteuning nodig? Tijdens onze tweedaagse ga je als team onder onze begeleiding aan de slag met het (her)ontwerpen van een deel van het curriculum. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over komen tot een collectieve visie, het formuleren van leeruitkomsten, het ontwerpen van een passend toetsprogramma of het vormgeven van de leeractiviteiten

Gaandeweg het proces leggen we de stappen vast in Curriculum Playground, zodat je hier meteen mee leert werken. Om dit alles te doen ontwerpen we graag een programma op maat

Samen aan de slag? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we kijken graag wat we kunnen betekenen.

Hands-on begeleiding

Echt werk maken van het curriculum? We bieden ondersteuning bij verschillende onderwerpen en op verschillende manieren. Zo kunnen we bijvoorbeeld critical friend zijn bij de ontwikkeling van nieuw toetsprogramma, trainingen verzorgen over formatief handelen of leerstrategieën, begeleiden bij visieontwikkeling of het formuleren van leeruitkomsten of  projectleider zijn bij een gehele curriculumherziening, van visie tot uitvoering. 

Duurzame innovatie slaagt alleen als realiteit centraal staat en mensen betrokken zijn. Onze expertise is het bieden van innovatietrajecten waarbij we gezamenlijk inzetten op een impactvolle en duurzame verandering. Samen met u kijken we graag wat de wensen zijn, hoe de dagelijkse praktijk er uit ziet en op welke manier we aan jullie ambitie kunnen werken: een verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Om die reden bieden we ondersteuning op maat op basis van uw hulpvraag. We maken graag kennis om te kijken wat we kunnen betekenen.