HomeOver ons

Over ons

Wij helpen te komen tot krachtig onderwijs.

Wij zijn docenten en onderwijskundigen die met onze expertise scholen en opleidingen helpen te komen tot een krachtig curriculum, bestaande uit doordachte doelen, betekenisvolle toetsing en effectieve didactiek. In het vo, mbo, hbo en wo. Nationaal en internationaal.

Hieronder meer over wie wij zijn en hoe wij werken.

Dit platform is onderdeel van:

Vernieuwenderwijs Banner
Onze missie

Het helpen maken van bewuste keuzes.

Het stimuleren van krachtig onderwijs door het vergroten van de expertise en het sterken van docententeams in het maken van bewuste keuzes op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Onze visie

Leren door ontwerp:
samen, actief aan de slag.

We geloven dat krachtig onderwijs ontstaat door vanuit een collectieve ambitie te werken aan een krachtig curriculum, bestaande uit heldere doelen, betekenisvolle toetsing en effectieve didactiek. Belangrijke speerpunten voor ons zijn leren als continu proces, eigenaarschap en maatwerk. Dit ontstaat door leren door ontwerp: als team werken aan een gedeelde taal en handelen door samen actief onderwijs te ontwikkelen, op basis van weloverwogen keuzes. Dit wordt bereikt door docenten hun kennis en kunde te verrijken middels wetenschappelijke onderzoeken en daarmee samenhangende, leuke, praktische voorbeelden. Hiervoor is geen one-size-fits-all oplossing: we vinden het belangrijk dat we samen kijken hoe we ondersteuning kunnen organiseren die past bij de context. We inspireren om te innoveren!

Wat kunnen wij betekenen?

Ondersteuning op maat.

We bieden ondersteuning bij verschillende onderwerpen en op verschillende manieren. Zo kunnen we bijvoorbeeld critical friend zijn bij de ontwikkeling van nieuw toetsprogramma, trainingen verzorgen over formatief handelen of leerstrategieën, begeleiden bij visieontwikkeling of het formuleren van leeruitkomsten of  projectleider zijn bij een gehele curriculumherziening, van visie tot uitvoering. 

Duurzame innovatie slaagt alleen als realiteit centraal staat en mensen betrokken zijn. Onze expertise is het bieden van innovatietrajecten waarbij we gezamenlijk inzetten op een impactvolle en duurzame verandering. Samen met jou kijken we graag wat de wensen zijn, hoe de dagelijkse praktijk er uit ziet en op welke manier we aan jullie ambitie kunnen werken: een verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Om die reden bieden we ondersteuning op maat op basis van uw hulpvraag. We maken graag kennis om te kijken wat we kunnen betekenen.

Wie zijn wij?

Ons team

Ons team bestaat uit enthousiaste en kundige leraren en onderwijskundigen. We hebben een brede praktijkervaring en expertise: van docent tot teamleider en van didactiek in de les tot schoolbrede onderwijskundige veranderingen. 

Wessel Peeters
Oprichter, leraar en onderwijskundige
Michiel Lucassen
Oprichter en leraar
Linda Litjens
Leraar, onderwijskundige en onderwijskundige
Leon Anasagasti
Leraar en onderwijsadviseur
Teun Kuipers
Leraar en onderwijsadviseur
Selene Lentjes
Leraar en onderwijskundige
Evke van Schelt
Leraar en projectmanager

Contact

Technische hulp
help@curriculumplayground.nl

Algemeen
info@curriculumplayground.nl

📞 06 193 37 715

Bedrijfsinformatie

Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen
Nederland

KVK-nummer: 83602968

© 2024 · Curriculum Playground